Linkblog

Elegünkvolt!

Nagyjából mindenről, de talán inkább a mai helyzetről és persze politikáról, érdekességekről, és még talán zenei dolgokról is. Szerintem ennyi elég két mondatnak. :D

Friss topikok

HTML

2010.06.24. 12:25 Valaki-aki

A kormány első lépései

Úgy döntöttem megnyitom ezt a blogot, nem biztos hogy napi szinten de azért jól esik leírni az ember gondolatait az épp aktuális politikai kérdésekről. Így hát itt az első bejegyzés ami természetesen politikáról szól. Még annyit talán hogy bár a blog elviekben régebb óta létezik, az előző kormány munkájáról kár lett volna bármit is írni hisz az ő tevékenységük nemhogy felejthető de még katasztrofális is volt.


 

Nem értem az egészet. A kormány eddigi tevékenységéről olvasva, több oldalon is szembe tűnt, mindenáron be szeretnék bizonyítani hogy a jelenlegi kormány a választások előtt hazudott.

Az mondjuk igaz hogy túllőttek a célon, főleg amikor az azóta csendben lévő Kósa bejelentette hogy állítólag a görög válsághoz hasonló helyzetben lakozik az ország, de nyugodtan valljuk be hogy erre a szerencsétlen kijelentésre alaposan rájátszott a ballib média is, hisz egy-két nap leforgása alatt már olyan sületlenségeket állítottak, hogy a Fidesz alelnökének kijelentése már az amerikai és ázsiai tőzsdéken is érezteti hatását.


 

Valójában véleményem szerint annyi történt hogy míg Orbán odakint egyezkedett hogy a hiánycélt elengedhesse a kormány 6% körülire, addig itthon Kósának az lett volna a szerepe hogy kijelentésével alátámassza az épp az EU-ban tárgyaló Orbán Viktort. Mivel Kósa kicsit túllőtt a célon, és odakint világossá tették hogy a költségvetés ilyen irányú deficitjét nem engedélyezi az unió nem volt mit választania a jelenlegi kormánynak mint visszatérne az elődök által kitaposott ösvényre.
 

Így lett végül 2 nap alatt a 6%-ból 3,8.
 

Orbán uniós látogatásából visszatérve összekalapálta csapatát és ezt követte a Lovasberényi hétvége ahol végül megszületett a 29 pont.

 

Érdekes módon az ezt követő események és kommentárok, valamint elemzések szintén a ballib médiának köszönhetően csak az adózás rendjének megváltoztatása és a 16%-os adókulcs körül manifesztálódtak, mintha nem is történt volna semmi más. Véleményem szerint a legjelentősebb kérdés ez esetben azonban a bankok megadóztatása és olyan intézkedések hozatala amelyek valóban a kisemberek válláról veszik le a terhet. A média feladata az lett volna hogy megmutassa ezen intézkedések nem azzal kezdődnek hogy emeljünk adód, zárjunk be kórházat, vagy épp vezessünk be vagyonadót, hanem olyan oldalról közelíti meg a problémát amely módszerekhez az előző kormánynak sem esze sem mersze nem volt.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: fidesz kósa pont 29


A bejegyzés trackback címe:

https://elegunkvolt.blog.hu/api/trackback/id/tr222106251

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szándékos kezezés 2010.06.24. 12:52:50

Nem is tudom, melyik a szomorúbb: ha nem érti, vagy ha nem akarja érteni az Európai Unió játékszabályait a Fidesz-vezette kormány. Pedig egyszerű ez, mint a foci: kézzel nem szabad a labdához érni...Kezdődött az egész az össznépi csontvázazással, meg a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása